Opis
Restauracja PARADISE to doskonałe miejsce dla osób szukających kulinarnych wrażeń.
Lata doświadczenia, niezmienna jakość, oraz opinie zadowolonych klientów pokazują, iż jesteśmy jedną z wyróżniających się restauracji w Krynicy.
Kierujemy się zasadą, iż kuchnia musi powstać tylko i wyłącznie przy użyciu znakomitych składników.
Od ponad 10 lat serwujemy naszym gościom nietuzinkowe interpretacje potraw tradycyjnej kuchni polskiej i europejskiej.
Wyjątkowy smak naszych potraw jest wynikiem pracy i pasji, jaką w ich przygotowanie wkładają nasi pracownicy.
Jakość obsługi, jej profesjonalizm, sprawią że każdy kto tutaj zagości chętnie i z uśmiechem na twarzy wróci ponownie w to miejsce.
Restauracja Paradise
Zaprasza
Od 12 00 do 21 00
Organizacja imprez okolicznościowych, bankietów, szkoleń
Polecamy dania na szczególne zamówienia.
Wszystkie nasze dania przyrządzane są w momencie zamówienia od podstaw "a'la minute".
Jeżeli dysponują Państwo ograniczonym czasem, proszę nas poinformować, a pomożemy wybrać odpowiednie potrawy.
All dishes are prepared a'la minute after ordering. If your time is limited we will help you select the most suitable dishes.
Przystawki
1. Rydze smażone na maśle
200 g 30 zł
2. Wątróbka drobiowa z kurkami, groszkiem cukrowym
i słodkim sosem, serwowana z rukolą i grzankami
200 g 15 zł
3. Oscypek w cieście katafi podany z musem cumberland na bazie żurawiny i chrzanu
100 g/100g 15 zł
4. Tatar po polsku – serwowany w sezonie zimowym
100g/70g 28 zł
Zupy
~300ml~
1. Złocisty rosół z perliczki z makaronem 10 zł
2. Krem czosnkowy z grzankami i drobiowym mięsem 13 zł
3. Pierożki mięsne w barszczu lub rosole 13 zł
4. Zupa chrzanowa z gałką puree ziemniaczanego i plastrem boczku 13 zł
5. Żurek staropolski na borowikach
400 ml/50 g 15 zł
6. Kwaśnica na wędzonce z żeberkiem
400 ml/100 g 15 zł
Dania z jagnięciny i cielęciny
1. Swojski gulasz cielęcy w sosie koperkowym podany z paluszkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą
200g/180g 27 zł
2. Jagnięcina w sosie własnym podana z kaszą gryczaną i bukietem warzyw gotowanych
300g/150g 40 zł
Dania z wieprzowiny
1. Stek wieprzowy z kością, podany z pieczonymi ziemniakami na musie buraczanym w asyście boczku, oscypka i białej kapusty
250g/150g/150g 35 zł
2. Marynowane żeberka pieczone do miękkości w sosie barbecue, podawane z ziemniakami opiekanymi z sosem czosnkowym
250 g/200 g 30 zł
3. Tradycyjny kotlet schabowy
150 g 17 zł
4. Tradycyjne placki ziemniaczane serwowane z gulaszem wieprzowym i surówkami
200 g/300 g 30 zł
5. Polędwiczka wieprzowa na sosie borowikowym z puree ziemniaczanym z dodatkiem prażonej cebuli
(polędwiczka przygotowana metodą sous vide)
150 g/200 g 35 zł
Dania z wołowiny
Stek wołowy na fasolce szparagowej, z masłem ziołowym
i ziemniaczkami crispers
260 g/100 g /100 g 70 zł
Dania z drobiu
1. Delikatna pierś z kurczaka podana na rydzach smażonych na maśle
(filet przygotowany metodą sous vide)
150 g/ 100 g 28 zł
2. Filet z kurczaka w chrupiącej panierce
150 g 14 zł
3. Devolay z masłem i pietruszką
150g 16 zł
4. Filet z grilla zapiekany ze szpinakiem i oscypkiem podany z ryżem
150g/100g 32 zł
Ryby
1. Pstrąg smażony
wg 100 g 9zł
2. Filet z łososia podany na szpinaku duszonym w śmietanie
150 g/100 g 37 zł
Makarony
1. Tagiatelle z rydzami i groszkiem cukrowym podsmażane na maśle
400 g 22 zł
2. Penne ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym
350 g 19 zł
3. Tagiatelle z łososiem, cebulką, czosnkiem i papryką w sosie śmietanowym
400 g 25 zł
Sałatki
1. Sałatka z panierowanym oscypkiem
(mix sałat, polędwiczka, bekon, grzanka, ogórek, pomidor, czerwona cebula, sos winegret)
23 zł
2. Sałatka z chrupiącym kurczakiem, soczystą sałatą i dipem miodowo majonezowym
(mix sałat, kurczak panierowany, oliwki zielone, ogórek konserwowy)
22 zł
3. Sałatka Szefa Kuchni
(mix sałat, kurczak grillowany, bekon, czerwona cebula, pomidor, ogórek kiszony, sos czosnkowy)
22 zł
4. Sałatka z kaczką
(mix sałat, filet z kaczki sous vide, burak pieczony, ser mozzarella, pomarańcza, truskawki, orzechy, dip żurawinowo pomarańczowy)
29 zł
Dania mączne
1. Pierogi z mięsem i okrasą
10szt. 20 zł
2. Pierogi ruskie
10szt. 15 zł
3. Pierogi Hrabiny Tyszkiewiczowej z kurkami i szynką
10szt. 22 zł
4. Półmisek Szefa z sosem borowikowym
(mix pierogów ruskie/mięso)
20szt. 32 zł
5. Pierogi z serem i szpinakiem
10szt. 17 zł
Dla dzieci
1. Pomidorowa z makaronem
350ml 9 zł
2. Makaron z sosem bolognese
150 g/100 g 15 zł
3. Zestaw dziecięcy: paluszki z kurczaka z frytkami i surówką
z marchewki
100g/200g 17 zł
4. Pierożki z jagodami
6 szt. 12 zł
Desery
1. Brownie z malinami na gorąco podany z gałką lodów waniliowych i nutką bitej śmietany
150 g 17 zł
2. Naleśnik z musem truskawkowym w asyście lodów i bitej śmietany
1szt. 13zł
3. Sernik na ciepło z konfiturą wiśniową i sosem adwokatowym
150 g 13 zł
4. Szarlotka na ciepło z sosem karmelowym i lodami waniliowymi
150 g 15 zł
5. Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
300 ml 15 zł
6. Suflet czekoladowy z puree z mango i frużeliną jagodową
150 g 17 zł
Fast Food – serwowany od godziny 18.00
1. Gyros drobiowy zapiekany z serem w zestawie z frytkami i surówką z białej kapusty podawany z dwoma sosami
czosnkowym i pikantnym
20 zł
2. Gyros drobiowy w bułce (bułka pita, kapusta pekińska,
pomidor, ogórek, czerwona cebula, sosy do wyboru: czosnkowy, mieszany, ostry)
18 zł
3. Burger (bułka, mięso wołowe, sałata, ogórek,
pomidor, cebula, musztarda, ketchup)
20 zł
4. Burger w zestawie z frytkami
23 zł
Dane kontaktowe
Restauracja Paradise
Pułaskiego 4933-380 Krynica - Zdrój
Phone +48.18.4710002
Mobile phone +48.664946029
internet: paradisekrynica.pl/restauracja
e-mail: paradise.krynica@gmail.com